به گزارش مشرق، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز (شنبه) در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: روند خوشبختانه به تلاش و فداکاری کادر درمان و همچنین رعایت پروتکلها و اجرای دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم، روند کاهشی و نزولی ابتلا و فوت در همه استانها آغاز شده است.
اجرای کامل و دقیق پروتکل های بهداشتی یک وظیفه دینی، ملی و انسانی است
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز سلامت اجتماعی و حفظ جان خودمان و تک تک افراد جامعه بسیار مهم است، گفت: اجرای کامل و دقیق پروتکل های بهداشتی یک وظیفه دینی، ملی و انسانی است و همچنان باید در دستور کار همه ما باشد.
روند کاهشی و نزولی ابتلا و فوت در همه استانها آغاز شده و از پیک موج چهارم عبور کرده ایم
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه روند خوشبختانه به تلاش و فداکاری کادر درمان و همچنین رعایت پروتکل ها و اجرای دستور العمل های بهداشتی از سوی مردم ، روند کاهشی و نزولی ابتلا و فوت در همه استانها آغاز شده است، گفت: می توان گفت از پیک موج چهارم عبور کرده ایم و در مسیر شرایط نزولی هستیم.
مقابله با کرونا دو بال دارد، "بال ملت" و "بال دولت"
دکتر روحانی با بیان اینکه مقابله با کرونا همیشه دو بال داشته و ملت و دولت دو بال آن است ، گفت: مردم با رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل های بهداشتی و دولت با تامین زیرساخت ها، تجهیزات و نیازمندی ها و اعمال نظارت های دقیق به کنترل و مهار این بیماری اقدام می کنند. این ۲ بال باید با هم حرکت کنند تا بتوانیم از این مشکل عبور کنیم.
ویروس کرونا همچنان هست و تا پایان سال رعایت کامل پروتکل ها ضروری است
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: پیشبینیها نشان می دهد که حداقل تا پایان سال باید همچنان مراعات دستورالعملهای بهداشتی را با جدیت دنبال کنیم و آنچه مسلم است اینکه این ویروس با نامهای مختلف در حال جهش است و همچنان داروی قطعی ندارد و راه اصلی برای کنترل آن، اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی است.
رئیس جمهور افزود: در برابر این ویروس موضوع امیدوارکننده این است که کوتاهتر از زمانی که تصور میشد، واکسن آن وارد بازار شد و امروز دنیا به دنبال تحرک شدید، برای تولید واکسن است. اما در عین حال تولید واکسن با نیاز به واکسن همخوانی ندارد و به اندازه کافی در دنیا وجود ندارد، تاکنون نیز فقط کشورهای محدودی توانستهاند به اندازه نسبتاً مناسبی واکسیناسیون را انجام دهند.
دکتر روحانی با بیان اینکه واکسن در کشورمان به اندازه همه مردم وجود ندارد، اظهار داشت: با توجه به این محدودیت ناچار شدیم گروههای پرخطر را در اولویت واکسیناسیون قرار دهیم و در این راستا افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای دارند در اولویت نخست قرار گرفتند.
رئیس جمهور تصریح کرد: چنانچه این گروهها که حدود ۱۲، ۱۳ میلیون نفر هستند، واکسینه شوند، به طور محسوسی میزان مرگ و میر کاهش خواهد یافت، ضمن اینکه در حال پیگیری هستیم تا برای بقیه جمعیت کشور نیز هم واکسن خریداری کرده و هم در داخل تولید شود.
مرحله اول هدف ما در مقابله با کرونا جلوگیری از مرگ و میر و مرحله دوم قطع زنجیره ابتلا است
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه در مرحله توزیع واکسن باید تلاش و دقت لازم انجام شود، گفت: مرحله اول در واکسیناسیون جلوگیری از مرگ و میر و مرحله بعدی که حدود ۷۰ درصد جمعیت را شامل میشود، قطع زنجیره بیماری است.
امروز سلامت اجتماعی و حفظ جان تک تک افراد جامعه یک تکلیف بسیار مهم است
رئیس جمهور با اشاره به گزارش ها و آمارهای ارائه شده از وضعیت موج چهارم بیماری در کشور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، اظهار داشت: نمودارهایی که امروز در جلسه اعلام شد، نشان میدهد که شرایط کشور بهتر شده و فقط ۳ شهرستان قرمز باقیمانده است.
با صداقت می گویم که هنوز واکسن نزده ام و هیچ مسوول سطح بالای کشور نیز خارج از چارچوب سند واکسیناسیون ، واکسن تزریق نکرده است
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی تصور میکنند که ابتدا ما مسئولین از واکسن استفاده کردهایم. تصریح کرد: با صداقت می گویم من هنوز واکسن نزدهام برای اینکه نوبتم نرسیده است و سراغ ندارم که هیچ مسئول سطح بالایی در این کشور غیر از چارچوب سند ملی واکسیناسیون از واکسن استفاده کرده باشد و تمام مقامات و مسئولین همانند بقیه مردم در چارچوب مقررات سند، میتوانند از واکسن استفاده کنند.دکتر روحانی همچنین موضوع سلامت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای انتخابات نیز همه تلاش خود را انجام دادهایم تا به خوبی و به سلامت انجام شود و برای روز انتخابات پیشبینیهای لازم صورت گرفته است. برای ایام تبلیغات هم موارد لازم در جلسات آتی به تصویب خواهد رسید.
همه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا انتخابات با حفظ سلامت جان مردم برگزار شود
رئیس جمهور افزود: از همه خواهش میکنم در تبلیغات انتخاباتی حتیالامکان از اجتماعات دوری کنند و مراسم خود را در فضای باز و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار کنند و تا جایی که ممکن است از فضای مجازی و صدا و سیما برای تشریح برنامههای خود استفاده کنند تا بتوانیم این انتخابات را پرشورتر و با سلامت کامل و حفظ جان مردم انجام دهیم.